Ποντιακή Ένωση Στουτγκάρδης και Περιχώρων " Η ΡΩΜΑΝΙΑ "


Αγαπητοί μας φίλοι ο σκοπός του παρόντος blog είναι καθαρά ενημερωτικός, σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι σας θίγει καθ'οποιονδήποτε τρόπο, είτε υπάρχει υλικό του οποίου είστε κάτοχος (copyright) παρακαλούμε να επικοινωνήσετε μαζί μας για να επανορθώσουμε άμεσα.

Copyrigh© 1995 - 2009 by pontos-stuttagrt.de & romania-stuttgart.de All Rights Reserved
Haftungsausschluss / Disclaimer

Σάββατο 25 Απριλίου 2009




Αυτό το Σάββατο, 25 του Απρίλη, η Ανέβζηγος αροθυμία, έχει αφιέρωμα στον Μεγαλομάρτυρα, Τροπαιοφόρο Άγιο Γεώργιο μέσα από το βίο του, τα θαύματα του αλλά και τα έθιμα που σχετίζονται με τον εορτασμό του σε Πόντο, Θράκη και Μικρά Ασία. Ειδική μνεία θα γίνει για την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα που πρόσφατα τέλεσε τη 1212 Πανηγυρική γιορτή του Αγίου Γεωργίου από την ίδρυση της Ιεράς Μονής στο όρος Πυργί της Γαλίαινας του Πόντου.

Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί έτερο αφιέρωμα σχετικό με τα ταφικά έθιμα του Πόντου. Καλεσμένος της Λένας Σαββίδου, ο πρόεδρος της ένωσης Ποντίων Σουρμένων Αττικής, κύριος Σαραφίδης Γιώργος, που θα αναφερθεί στα ταφικά έθιμα της Κυριακής του Θωμά που εδώ και 87 χρόνια αναβιώνονται στα Σούρμενα.
Στην εκπομπή θα παρουσιαστεί αυθεντική πολίτικη συνταγή τσουρεκιού και θα αναλυθούν οι ευεργετικές ιδιότητες του ελαιολάδου.ΑΝΕΒΖΗΓΟΣ ΑΡΟΘΥΜΙΑΈνα ταξίδι ανατολικά στο χώρο και στο χρόνο μέσα από την μουσική, την ιστορία και την παράδοση. Ελάτε μαζί μας να γνωρίσουμε μιαν άλλη Ελλάδα..Την Ελλάδα του Πόντου, της Θράκης και της Μικράς Ασίας. Πατρίδες από καιρό σβησμένες από τους χάρτες αλλά τόσο ζωντανές μέσα στις καρδιές μας. Γιατί και οι πατρίδες όμοια με τους ανθρώπους, πεθαίνουν όταν αρχίζουμε να τις ξεχνάμε….Το ταξίδι μας ξεκινά κάθε Σάββατο στις 12.00 από το Ράδιο Πρωινός στους 105,3 FmΜια συνεργασία του Ράδιο Πρωινός και της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και Μικρασιατών ν. ΤρικάλωνΥπεύθυνοι εκπομπής: Λένα Σαββίδου-Αχιλλέας ΛέραςΟμάδα Ανέβζηγου αροθυμίας: Σαββουλίδης Λευτέρης, Παπαδοπούλου Νόπη, Τεκίδου Κατερίνα, Μπαλατσού Μαρία, Σαμαράς Βαγγέλης, Μπουκουβάλα ΑθηνάΗχοληψία: Χρήστος ΚαρακικέςΑκούστε την εκπομπή στο internet: www.proinosonline.gr
Ακούστε ή κατεβάστε το αρχείο της εκπομπής: http://thalassa-karadeniz.livepage.gr/file/2166 --Ανάρτηση Από τον/την Webmaster στο Ποντιακή Ένωση Στουτγκάρδης και Περιχώρων " Η ΡΩΜΑΝΙΑ " τη 4/24/2009 05:18:00 μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου